VIITORUL DIPLOMAȚIEI ROMÂNEȘTI POARTĂ NUMELE LAUDE-REUT
Marți, 4 iunie 2019, în Sala Gafencu din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a avut loc ce-a de-a 13-a ediție a Ceremoniei de absolvire a cursului de diplomație Laude-Reut.
Evenimentul a fost moderat de către dna Mirela Grecu, Director al Direcției Diplomație Publică, Culturală și Științifică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care a subliniat importanta a colaborării între Complexul Educațional Laude-Reut și Ministerul Afacerilor Externe în vederea pregătirii noilor generații de diplomați români.
Doamna Monica Gheorghiță, Secretar de Stat s-a adresat elevilor menționând că învățământul și educația reprezintă cea mai importantă investiție în sine pentru a ne integra ca popor în mediul internațional și a felicitat-o pe doamna Tova Ben Nun-Cherbis pentru colaborarea de peste un deceniu care promovează solidaritatea, toleranta și prietenia. Reconcilierea cu trecutul, studiul Holocaustului, combaterea rasismului, xenofobiei si discriminării sunt priorități la nivel european, din perspectiva Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.
E. S. David Saranga, ambasadorul statului Israel în România a ținut o scurtă cuvântare în limba română, urmată de un discurs în limba engleză, în care a amintit faptul că, încă de la începutul sosirii domniei sale în România, a participat la foarte multe evenimente alături de Complexul Educațional Laude-Reut, astfel încât a început să se simtă că face parte din echipa didactică a instituției. Excelența Sa a inițiat elevii într-un mic secret care este cerut unui ambasador de către statul care îl deleagă ți anume, scrierea a 4-5 obiective care trebuie realizate în timpul mandatului. Pe lângă cooperarea economică și culturală, David Saranga și-a marcat ca obiectiv "apropierea de tânără generație", din cei 71 ani de relații româno-israeliene, acești ani reprezintă o încununare a progresului diplomatic, dar își dorește ca și peste 20-30 de ani relațiile să fie la fel de bune și contează pe elevii de acum să fie cei care să continue relația extraordinară între cele două popoare.