secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

CICLUL PRIMAR ONLINE

CICLUL PRIMAR LAUDE-REUT

#STĂMACASĂ

Activitatea la distanță la clasele I – IV din cadrul Complexului Educațional Laude-Reut se desfășoară surprinzător de bine, ușor și eficient. Dacă la început, pe când studiam platforma, și făceam simulări de ore, eram temători față de modul în care elevii vor face față schimbării, aceștia ne-au demostrat că sunt o generație extraordinară.

La clasele mici se lucrează on-line în fiecare zi a săptămânii, la limba română, limba engleză, matematică, limba ebraică, speaking și reading. Următoarele activități au fost introduse gradual, pentru a le oferi copiilor șansa de a se obișnui cu sistemul, cu noul tip de activitate și interacțiune, cu orarul cel nou.

Începând de luni, 30.03.2020, am introdus în fiecare dimineață o sesiune de înviorare, o serie de activități fizice ce sunt extrem de importante în contextul actual, în care elevii nu pot ieși din casă și desfășoară activități mai mult statice. De asemenea, după vacanța de primăvară vom finaliza orarul la clasele I-IV, adăugând și activități artistice (educație muzicală și educație plastică) ce vor adăuga un plus valoare educației și, în același timp, le vor da ocazia elevilor de a interacționa și cu alți profesori, pe care îi iubesc și de care le este dor. De asemenea, cei care necesită mai mult sprijin în rezolvarea sarcinilor primite beneficiază în continuare de pregătire suplimentară on-line, individual sau în grupuri mici, după caz.

Activitatea on-line nu poate și nu trebuie să înlocuiască elementele de studiu individual, de efort personal, care contribuie la formarea elevului. Unul dintre punctele forte din oferta educațională a ciclului primar este programul destinat efectuării temelor la școală, sub coordonarea cadrelor didactice, elevii având de rezolvat teme acasă doar în weekend. Acum, pentru prima dată, elevii noștri au avut de lucru, acasă, în fiecare zi. Și, deși în acest fel programul este mai complex și necesită un grad mai ridicat de independență și de responsabilitate din partea copiilor, aceștia au demostrat că este posibil.

Relația cu elevii este extrem de importantă pentru noi și așa a fost întotdeauna. Cadrele noastre didactice au avut grijă ca, pe lângă temele ce vizau consolidarea anumitor deprinderi, să le ofere și altfel de teme, mai relaxante, mai vesele (să construiască un avion din materiale reciclabile, sa completeze un jurnal al școlii la distanță, să intre în concurs folosind aplicația Kahoot, să realizeze o hartă a inimii sale, să scrie un cvintet împreună cu părinții, să vizioneze un film în familie, să se filmeze în timp ce citesc un text unui părinte, să se filmeze în timp ce se joacă cu animalul său de companie/cu jucăria preferată, să deseneze urmând indicații exacte pe anumite tutoriale, să facă o reclamă la Ursul păcălit de vulpe de Ion Creangă, să desfășoare un anumit experiment și apoi să prezinte rezultatele în fața colegilor, să vizioneze fragmente de film despre anumite țări și să noteze câteva curiozități, să își construiască o jucărie, la finalul lecturii Roți diferite, să citească un text mai multor membri ai familiei, să citească și apoi să realizeze benzi desenate, SĂ FIE COPII).

În plus, în fiecare săptămână, elevii au ocazia de a se întâlni cu cele două doamne consilier psiho-pedagogic din instituție, pentru a vorbi despre ceea ce simt, despre bucuriile sau neliniștile care îi încearcă în aceste momente.

Relația cu părinții este la fel de importantă, căci numai prin spriijin reciproc vom putea să trecem peste această perioadă dificilă din viața noastră, a tuturor. Întâlnirile on-line cu părinții și echipa managerială ne ajută să comunicăm mai ușor, iar cadrele didactice de la fiecare clasă desfășoară în această perioadă o activitate parcă și mai intensă decât înainte, oferind feedback și consultanță elevilor și părinților întreaga zi (uneori chiar mai mult).

Și în vacanța de primăvară vom oferi ocazia elevilor noștri să se bucure de compania celorlalți, chiar dacă numai în mediul virtual, prin continuarea programului zilnic de mișcare și printr-o serie de activități distractive susținute de Magitot.

Suntem bine cu toții, dar abia așteptăm să ne revedem și să ne bucurăm unii de alții!