secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

GALA PRIETENIEI MAGNA CUM LAUDE STRĂLUCEȘTE DE HANUCA ȘI DE CRĂCIUN

Gala Prieteniei Magna cum Laude, editia a XVII-a Marți, 4 decembrie 2018, ora 19:00, Parlamentul României a găzduit GALA PRIETENIEI MAGNA CUM LAUDE, aprinzând pentru a 17-a oară, luminile de Hanuca și de Crăciun, în cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 80 de olimpici naționali ai Complexului Educațional Laude-Reut, la ceas aniversar a Centenarului românesc și a 70 de ani de la înființarea Statului Israel.

Evenimentul a avut loc în Sala de Recepție a Palatului Parlamentului (intrarea A3 S2) și s-a desfășurat în organizarea Fundației Magna cum Laude-Reut, cu sprijinul Camerei Deputaților, al Ambasadei Israelului în România și al Primăriei Sectorului 3, în transmisiune directă realizată de Televiziunea Română, pe canalele TVR, TVR3, TVR Moldova și TVR Internațional.

Candelabrul de Hanuca a fost aprins de domnul doctor HERMAN BERKOVITS, Consul Onorific al României în Israel și medic personal al Prim-Ministrului israelian Benjamin Netanyahu, împreună cu domnul JONATHAN DAVIS, Președinte al Raphael Recanati International School – Lauder School For Government, Strategy and Diplomacy – The Interdisciplinary Center Herzliya și Vicepreședinte Relații Externe, IDC Herzliya, Israel, ambii membri ai Laude-Reut Board of Trustees.

Domnul europarlamentar ANDI CRISTEA a dat lumină bradului de Crăciun, în cadrul acestui spectacol strălucitor, al cărui tradiție pornește de la Casa Albă din Washington.

Olimpicii Laude-Reut au fost premiați de personalități marcante ale României, printre care campioanele SIMONA HALEP și NADIA COMĂNECI, alături de domnul Doctor ADRIAN BARBU și doamna Inspector Școlar General IOANA MIHAELA NEACȘU.

Cu această ocazie, Banca Națională a României a acordat elevilor merituoși patru bancnote aniversare dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, înmânate de domnul ȘERBAN MATEI, Director al acestei instituții.

Au onorat cu prezența acest eveniment peste 500 de invitați, personalități ale lumii politice și diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai ambasadelor străine la București, lideri ai corporațiilor și oameni de afaceri.

Gazdele serii au fost doamna TAMAR SAMASH, ambasadorul Statului Israel în România, doamna DANA DEMETRIAN, Vicepreședinte BCR, sponsorul strategic al evenimentului și doamna TOVA BEN NUN-CHERBIS, președintele Fundației Magna cum Laude-Reut și al Complexului Educațional Laude-Reut, inițiatoarea și promotoarea acestui minunat eveniment în România.

Excelența Sa, Doamna TAMAR SAMASH, Ambasador al Statului Israel și Președinte de Onoare al Laude-Reut Board of Trustees, încheie în scurt timp mandatul diplomatic în România, iar membrii Laude-Reut Board of Trustees i-au dăruit, cu ocazia Galei Magna cum Laude, un trofeu în semn de prețuire pentru întreg sprijinul acordat misiunii educaționale pentru viitor, pentru legăturile strânse de prietenie și mentorat create.

Invitații s-au delectat cu un program artistic susținut de elevii Complexului Educațional Laude-Reut și momente muzicale de înaltă ținută în interpretarea artistului israelian Shlomo Josefsohn și a cântareței Mirabela Dauer, un spectacol strălucitor în regia TVR.

Gala Prieteniei este un eveniment de strângere de fonduri destinate educației de excelență căreia numele Laude-Reut îi este sinonim în peste cele două decenii de existență cu care se mândrește pe plan național și internațional.

GALERIE FOTO

Apariții media și social media:

http://www.ziare.com/scoala/educatie/romania-100-israel-70-gala-prieteniei-magna-cum-laude-straluceste-de-hanuca-si-de-craciun-a-17-a-editie-1540932

https://www.curierulnational.ro/gala-prieteniei-magna-cum-laude-straluceste-de-hanuca-si-de-craciun/

https://adevarul.ro/news/societate/gala-prieteniei-2018-zeci-olimpici-premiati-simona-halep-nadia-comaneci-1_5c091327df52022f752e4ba3/index.html

https://foto.agerpres.ro/foto/detaliu/11790226