secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

ART SAFARI 2019

ART SAFARI 2019 Ne bucurăm că am fost și anul acesta parte din amplul și mult apreciatul proiect ART SAFARI, la invitația organizatorilor, cărora le mulțumim că le-au oferit elevilor Laude-Reut șansa de a fi ghizi voluntari în cadrul evenimentului.

Pavilionul de Artă București – Art Safari 2019, cel mai mare eveniment de artă din România, aflat la cea de a 6-a ediție, susținut de Primăria Municipiului București, prin Expo Arte, desfășurat între 27 septembrie – 6 octombrie 2019 la Palatul Oscar Maugsch BCR, a primit numeroase aprecieri din partea publicului, dar și din partea presei. Primirea făcută expoziției a fost entuziastă, iar ecourile care parvin indică un răsunet crescător.

38.151 de persoane au vizitat Pavilionul de Artă București - Art Safari, ediția a 6-a. Numărul de vizitatori din 2019 a fost cu 11% mai mare față de ediția precedentă din mai 2018, când Muzeul temporar a fost vizitat de 33.946 de persoane. 2.500 de copii au vizitat Art Safari, dintre care 1.500 au participat și la atelierele de creație din cadrul programului educațional Art Safari Kids, Art Safari București fiind o experiență pentru toată familia.

La preview-ul evenimentului, care a avut loc pe 26 septembrie 2019, au participat peste 2800 de iubitori de artă, Zoltan Soos – curator Pavilion Muzeal „Tonitza și geniul copilăriei”, Călin Dan – curator Pavilion Central „REPUBLICA. Despre umbre în sculptură”, Mihai Zgondoiu – curator Pavilion Supercontemporan „Young Blood. Arta timpului tău”, Ji Zhongpeng – curator Pavilion internațional „Made in China”, Adina Rențea – director programe culturale, Attila Kim – comisarul României la Bienala de Veneția - edițiile 2016 până în prezent și numeroase personalități marcante.

Conceput sub forma unui muzeu temporar, Art Safari 2019 a găzduit pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați opere de artă românească de Patrimoniu, artă Supercontemporană, artă Contemporană internațională și instalații de artă, dar și un program de conferințe pe teme dedicate artei - Art Talks.

Așteptăm cu nerăbdare să începem colaborarea noastră pentru cea de a 7-a ediție care va avea loc în perioada 15 - 24 mai 2020!

 

Experienta Art Safari a fost un mod de a ne imbogati cultura si de avea ocazia sa observam tablouri si sculpturi moderne, dar si o colectie intregita a operelor lui Tonitza. Personal, mi-a facut placere sa stau in expozitie si sa o vizitez, iar ocazia aceasta de voluntariat care ne-a fost oferita reprezinta un mod inedit de a apropia adolescentii de arta. Cu ocazia aceasta am aflat mai multe despre pictorul Tonitza si despre artisti contemporani. Timpul petrecut in expozitie a creat un orizont artistic si m-a ajutat sa inteleg si sa valorific mai mult atat operele renumitului pictor roman, cat si ale artistilor contemporani. Multumesc!

Iris Cristea, 9 SN

Voluntariatul la Art Safari a fost o experienta placuta. Mi-am petrecut orele admirand tablourile din expozitie atunci cand nu erau multi vizitatori si am descoperit artisti de care nu stiam pana atunci. In plus, am apucat sa interactionez cu elevi din clasele mai mari, din alte scoli si chiar profesori. Am avut mici probleme cu organizarea, dar in mare a meritat si o sa incerc sa ajung si la anul sa iau parte la ea.

Ana Iosep, 9 SN

Experienta voulntariatului Art SAFARI 2019 a fost una indedita. Initial, am crezut ca va trebui doar sa ma comport frumos si sa ma asigur ca picturile si exponatele nu sunt atinse, insa a fost mai mult decat atat. Am cunoscut oameni noi, mi-am imbunatatit abilitatile de comunicare si mi-am petrecut timpul alaturi de prieteni. Vreau sa multumesc echipei coordonatoare pentru aceasta experienta minunata.

Dara Nitu, 9 SN

Art Safari a fost o experienta unica in care am invatat sa am atentie distributiva prin a fi atenta constant la operele de arta si la oamenii care veneau si treceau. Am invatat cladirea Oscar Maugsch pe de rost fiind nevoita sa ajung de la o capodopera la alta. Am avut sansa sa imi pictez fiecare piesa pe retina pentru totdeauna si sa descopar artistii fiecareia dintre ele. Sper ca o sa mai am si alta data aceasta experienta si o sa pot creste mai mult cu celelalte.

Iris Anastasia Piron, 10 U

Experienta de la Art Safari mi s-a parut unica, deoarece am putut observă munca din spatele unei galerii de artă. A fost pe deoparte o experiența inedită, dar si distractiva.

Ana Maria Radu, 9 SN

Am avut o experiență plăcută la ART SAFARI din următoarele motive:

  • am învățat despre arta lui Nicolae Tonitza și arta contemporană;

  • m-am distrat văzând câteva exponate, un exemplu fiind tabloul cu Bart Simpson;

  • am intrat in contact cu oameni de toate felurile care veneau la Galerie, fapt ce m-a învățat cum să reacționez;

  • am lucrat împreună cu prietenii mei, ce m-a ajutat să-mi dau seama cum e să lucrezi într-o echipă;

In concluzie, a fost prima mea experiență de acest fel și vreau să mai particip și la anul! 

Sara Lupu, 9 U

Consider ca experienta Art Safari a fost una unica, deoarece am avut ocazia sa interactionam cu multi oameni si sa ne imbunatatim abilitatea de comunicare. Pe de alta parte, prin acest voluntariat am vazut cata munca este depusa pentru organizarea unui eveniment atat de mare si cunoscut si am putut sa admiram minunatele opere de arta ale pictorului Nicolae Tonitza. Multumim din suflet pentru aceasta sansa!

Olga Marin, 9 SN

GALERIE FOTO