secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

GIMANZIU ONLINE

CICLUL GIMNAZIAL LAUDE-REUT

#STĂMACASĂ

Activitatea gimnaziului a demarat inca din data de 11 martie 2020, prima zi de inchidere a scolilor in Romania, prin platforma Adservio. Elevii au primit, prin intermediul acesteia, material de studiu individual si teme pentru perioada 11-13 martie.

Din saptamana 16-20 martie a inceput programul online, in cadrul platformei Microsoft Teams 365. Elevii si cadrele didactice au fost instruiti in legatura cu utilizarea acestei platforme.

In prima saptamana online (16-20 martie), programul s-a desfasurat in intervalul orar 9.20-12.00, cu 3 ore de curs, cu durata de 40 de minute si pauze de 20 de minute, pentru a testa adaptarea elevilor si profesorilor la aceasta noua forma de invatare. Restul orelor din programul zilnic al elevilor s-a desfasurat prin platforma Adservio. Elevii au transmis intrebari profesorilor si temele efectuate.

Datorita feedback-ului foarte bun obtinut de la elevi, parinti si profesori, in a doua saptamana online (23-27 martie), programul a fost extins la intervalul orar 9.00 -13.00, incluzand 4 ore de curs zilnic si o activitate sportiva, la ora 9.00, inainte de inceperea cursurilor. Elevii si parinti au fost incantati de aceasta activitate si au propus continuarea ei, in saptamana 3 (30 martie-3 aprilie) avand in vedere ca elevii stau foarte mult in fata computerului si nu pot face miscare in afara casei.

In organizarea programului online, in special pentru clasele 8, s-a pus accent pe pregatirea cu prioritate la materiile pentru Evaluarea Nationala (Limba si literatura romana si Matematica) si pentru sustinerea examnului FCE.

Prin rotatie, in programul elevilor intra si alte materii, pentru a pastra legatura cu profesorii si pentru a raspunde intrebarilor legate de materialele transmise si efectuarea temelor. Temele la aceste materii sunt dozate astfel incat sa nu solicite pentru efectuarea lor mai mult de 10 minute/ora de curs.

In desfasurarii activitatilor educative sunt implicate toate cadrele didactice, sunt predate continuturi noi, in functie de ritmul de lucru al clasei, sunt verificate temele zilnic si elevii primesc feedback. Elevii au solicitat si primit ore de pregatire suplimentara pentru anumite discipline la care nu s-au putut desfasura fazele pe municipiu ale olimpiadelor scolare (ex. limba romana, matematica etc.). Elevii s-au adaptat foarte repede la noua forma de invatare dar au marturisit ca simt lipsa intalnirilor de la scoala cu colegii si profesorii.

Pentru a mentine starea de bine a elevilor, consilierele scolii au avut intalniri online cu elevii fiecarei clase de gimnaziu dar au transmis si material pentru parinti si profesori, pentru a fi de ajutor in traversarea unei perioade dificile.

S-a propus, de asemenea, realizarea unor activitati distractive/relaxante care sa implice chiar si familia elevilor, grupate sub forma unui jurnal “Scoala la distanta”.

Parintii au fost rugati sa monitorizeze activitatea zilnica a elevilor, pentru a se asigura, alaturi de cadrele didactice, de progresul constant al elevilor chiar si prin aceste sistem de invatare de la distanta, nou pentru toata lumea. La finalul fiecare saptamani, parintii primesc un raport legat de activitatea online a elevilor.

Copiii au luat foarte in serios procesul de invatare, sunt incantati ca scoala continua si isi doresc sa revina cat mai curand la scoala, sa incheie anul scolar si sa sustina examenele finale, acolo unde este cazul.

Incepand de joi, 26.03.2020, au fost organizate intalniri online cu parintii, pe platforma Teams pentru a obtine feedback in mod direct si pentru a putea imbunatatii activitatea, in functie de observatiile parintilor. Parintii au fost foarte incantati de rapiditatea cu care profesorii si elevi s-au adaptat la sistemul de predare online, sunt foarte multumiti si isi doresc ca activitatea sa continue in acest mod, pana la redeschiderea scolilor.

Parintii felicita scoala pentru ca s-a adaptat foarte repede la conditiile speciale din aceasta perioada si sunt constienti ca toata lumea (elevi si profesori) munceste foarte mult. Copiii sunt in general mai odihniti. Sigur le lipsesc socializarea, intalnirile cu profesorii dar activitatea se desfasoara foarte bine, in conditiile date.

Parintii isi manifesta ingrijorarea cu privire la modalitatea de incheiere a anului scolar si de sustinere a examenelor finale, pentru care isi doresc clarificari din partea ministerului de resort.

Activități extra-curriculare

  1. INFORMATICA - PROGRAMARE
  2. GRAFICA DIGITALA
  3. PUBLIC SPEAKING
  4. CHITARA
  5. LIMBA CHINEZA
  6. LIMBA RUSA
  7. MATEMATICA
  8. BALET
  9. MAGIE/TEATRU
  10. EDUCATIE PLASTICA
  11. PIAN
  12. CANTO
  13. VIOARA
  14. LB. EBRAICA
  15. KARATE
  16. BASCHET
  17. GIMNASTICA RITMICA
  18. DANSURI ISRAELIENE
  19. ROBOTICA

Condiții de înscriere

Registration should be made no later than June 1st of the year before the effective admission.

Prior to effective admission, all new students are interviewed (together with their parents) and tested in Romanian, Mathematics and English.

Vth - VIIth  Grades

ENROLLMENT FEE

650 Euro

TUITION

Per month: 835 Euro

Per year: 10.020 Euro

 

 VIIIth  Grade

ENROLLMENT FEE

650 Euro

TUITION

Per month: 1002 Euro

Per year: 10.020 Euro

 

 FEE ALSO INCLUDES:

•       2 main meals and 2 snacks,
•       additional tuition for remedial education and higher academic performance.